NL

IT

EN

Dieren en Batailles des Reines

animals
Bloemen

flowers
Landschappen

landscapes
Personen

people
Decoraties

decorations
Beschilderde stenen

stones

LATEST NEWS

VOORBURGSE RONDGANG Zaterdag 6 Oktober 2018

Oktober 2018

Voorburgse Rondgang

Op zaterdag 6 oktober is er de vierde Voorburgse Rondgang. Het Hofwijck-kwartier wordt volledig bezet door kunstenaars die er hun werk tonen en/of aan het werk zijn. Ik ben één van de geselecteerde kunstenaars. Het thema is: dieren, dus alle ruimte voor mijn koeien, maar ook mijn uiltjes en ganzen. Ik heb een tent ter hoogte van Herenstraat 111, tegenover die heerlijke warme bakker. Het ziet ernaar uit dat het weer meewerkt. Het is sowieso een feestelijke dag daar en ik zou het leuk vinden als je langskomt.

OPEN ATELIERROUTE! Zondag 30 september 2018

September 2018

Open Atelier

Beste mensen,
Op zondag 30 september a.s. ben ik een van de deelnemers aan de Open Atelierroute die KunstPost organiseert. Van 12 – 17 uur ben je van harte welkom om mij te komen bezoeken op LOOkatie364, Het Kleine Loo 364, 2592 CK Den Haag (Mariahoeve). LOOkatie 364 is een maatschappelijke broedplaats waarbij naast kunstenaars ook maatschappelijke initiatieven ruimte hebben, die zich richten op de wijk Mariahoeve en stadsdeel Haagse Hout. Tijdens deze dag laat ik nieuw werk zien, natuurlijk zal je ook bekend werk tegen komen. Tijdens deze dag laat ik zien waar we mee bezig zijn en kan je informeren naar de lessen en andere activiteiten die we aanbieden. Meteen inschrijven en aanmelden kan natuurlijk ook. Koffie en thee staat voor je klaar.

OPEN ATELIERROUTE! Zondag 24 September 2017

September 2017

Open Atelier

Deze valt samen met mijn expo in het Paleis van Justitie. Daarom vooral werk in uitvoering.
Ik ben weer helemaal van de koeien, maar heb ook andere thema's onder handen. Kom maar kijken hoe ik onderweg ben.

Solo Expo Paleis van Justitie, Den Haag

September 2017

conclave

Ik vind het fantastisch dat ik na mijn eerste kennismaking in 2014 ben teruggevraagd en geboekt. "Je kleuren zijn zo mooi" is het argument....
Bij de inrichting waren kijkers al verrast door de afwisseling van vluchtende mensen en strandplezierige kinderen. Zelf ben ik ook benieuwd naar wat je vindt van de grote olieverfschilderijen "oogst" en "de roddelaarsters". Het Paleis van Justitie (de Rechtbank) is op de Prins Clauslaan. De expo is op de 2e etage. Open op werkdagen van 9 uur - 17uur

OPEN ATELIER! Sunday 25 September 2016

September 2016

Open Atelier

Zondag 25 september houd ik OPEN ATELIER. Van 12 tot 17 uur ben je welkom op Tarwekamp 3. Ik ben deelnemer aan de OpenAtelierroute Haagse Hout die wordt georganiseerd door Kunstpost, www.kunstpost.nl.
Ik wil je graag ontvangen en je onder meer mijn recente werk tonen. Het laatste jaar zijn dat schilderijen van rusteloze vluchtelingen, in contrast met een serie zorgeloos kinderstrandgeluk. Ook mijn stenen uiltjes zijn er, met verrassende uitstapjes op natuurlijk materiaal.
Op Tarwekamp 3 zijn nog twintig ateliers open, er is een hoop te zien. Alles is te koop, maar je bezoek vind ik nog veel waardevoller.

OPEN ATELIER BARBARA zondag 27 september 2015

September 2015

Open Atelier

Zondag a.s. – 27 september - houd ik met zoveel anderen in de Haagse Hout weer open atelier. In het KunstPostgebouw, Tarwekamp 3, 2592XG Den Haag, laat ik je graag mijn schilderijen zien – maar vooral ook waar ik de laatste tijd mee bezig ben, namelijk het bewerken van natuurmaterialen (steen, hout) en het decoreren van gebruiksvoorwerpen (kleine meubels). De materialen vond ik langs de rivieren. Uiltjes spelen deze expo een belangrijke rol…. Je bent van harte welkom van 12 -17 uur! Kijk ook op www.kunstpost.nl en op de brochure, er is zoveel meer die dag...

OPEN ATELIER ROUTE zondag 28 september 2014

August 2014

KunstPost, waarbij ik ben aangesloten, organiseert voor de derde keer een open atelier route in de Haagse Hout – ook mijn atelier op Tarwekamp 3 in Bezuidenhout is open, al hangt veel werk momenteel in het Paleis van Justitie (zie elders). Informatie over deelnemende kunstenaars, adressen en tijden met betrekking tot de open atelier route is te vinden op www.kunstpost.nl.
U bent van harte welkom!

Barbara Gelcich Exposeert!

August 2014

conclave

In de maanden september en oktober 2014 is er een overzichtstentoonstelling van zeer recent en eerder werk te zien in het Paleis van Justitie in Den Haag. Het Gerechtsgebouw is gevestigd aan de Prins Clauslaan 60, 2595 AJ Den Haag. Bezoekers zijn van harte welkom op werkdagen van 8.30 – 17.00 uur. Bij aankomst melden bij de bezoekersbalie, legitimatie verplicht en even door de detectiepoortjes. De expositie is op de tweede etage op een prachtige, ruime locatie, waar de schilderijen mooi zijn uitgelicht. Een combinatie van enerzijds mijn vertrouwde stijl als ook de nieuwe wegen die ik verken – kleur, kracht en beweging blijven de onbetwiste kenmerken bij al mijn thema’s.

Always in action

August 2014

Minibieb

De afgelopen periode heb ik niet stil gezeten. In opdracht heb ik onder meer Betise geschilderd. Deze winnares in de “Bataille de Reines” in Valtournenche hangt nu onsterfelijk in het huis van haar eigenaar. Daarnaast heb ik met veel plezier meubeltjes en gebruiksvoorwerpen gedecoreerd, bloemen zijn daarvoor een dankbaar onderwerp. De aanzet daarvoor gaf de opdracht om de eerste MiniBieb in Den Haag te decoreren. De MiniBieb is een kastje aan de openbare weg waar omwonenden boeken inleggen die ze de moeite waard vinden voor anderen en boeken uithalen die ze zelf interessant vinden. Het hangt bij Van Heutszstraat 12 en ‘loopt als een trein’.

Zomer in de Valle d'Aosta

Barbara Gelcich in Valle d'Aosta

Het is weer zomer! Al vele jaren ga ik tijdens de zomervakantie even uitrusten in de Valle d’Aosta in Italie. Sinds een aantal jaar ga ik daar ook om een andere reden heen, namelijk de ‘Batailles de Reines’ (de gevechten van de koninginnen’).
In Valle d’Aosta zijn deze ‘gevechten’ (het klinkt agressiever dan het is) even belangrijk of zelfs belangrijker dan een voetbalwedstrijd. Het gaat hier om koeien die vechten door met hun horens tegen elkaar de duwen, en de eerste die wegloopt of opgeeft heeft dus verloren. De koe die als laatste overblijft (hier gaan allerlei voorrondes aan vooraf, met daarna kwart finales, halve finales en de finale) wordt gekroond tot de nieuwe koningin.
Geen enkele koe doet zich pijn en deze koeien krijgen zelfs luxe behandelingen van hun eigenaren, de eigenaren zullen vaak toegeven hun koe als hun kind te zien. Er is hier zoveel passie en liefde, het is fantastisch! En de sfeer op deze evenementen is ontzettend fijn en gezellig.
Gecharmeerd door de uitstraling en kracht van de koeien ben ik begonnen met het schilderen van deze prachtige dieren. Sinds jaren ga ik naar deze gevechten en dan ga ik daar ter plekke schilderen en tekenen. Mooi vervolg hiervan is dat ik af en toe schilderijen verkoop en soms komen de eigenaren van koeien met de vraag of ik hun koe kan schilderen, dus eigenlijk een portret ervan wil maken.
Mocht u ooit in de buurt zijn dan raad ik u aan eens een kijkje te nemen!

Kunstdagen Den Haag

On Sunday 13 January 2013 I will expose my paintings in the city hall of The Hagu (Spui).
I will expose this two paintings:

kunstdagenkunstdagen
There will also be a meeting with me and the possibility to buy my paintings.
Ticket prize: 6 €
See you between 13.00 and 17.30 in Atrium (Stadhuis), Spui 70, Den Haag (The Hague)

Puur Nature

Op zaterdag 26 maart jl. opende KunstPost al weer haar 9e expositie in Florence Mariahoeve. De expositie commissie heeft er zoals altijd weer veel moeite in gestoken om ook dit keer de expo tot iets moois te maken. Deze expositie is tot 14 juni dagelijks geopend.

kunstdagen kunstdagen kunstdagen

Barbara Gelcich heeft een vrolijke lente opening georganiseerd. Rob stipte in zijn korte inleiding aan hoe KunstPost was ontstaan en hoe het programma voor deze middag er uit ging zien. Annemieke Schuller, voorzitter van de Stichting Vrienden van Florence Mariahoeve, heeft deze expo feestelijk geopend door middel van het trekken van het winnende lot in de loterij. Barbara had speciaal voor deze gelegenheid nieuw werk gemaakt. De heer die dit werk won was erg verrast. Beduusd ging hij er eens goed voor zitten om te zien wat hij nu gewonnen had.

Meet the artist:
Interviews with Barbara Gelcich

Mei 16, 2014
Haagse Dingen
Mijn eerste Minibieb


read the interview about the Minibieb at minibieb.nl


January 22, 2013
THE UNDERGROUND MAGAZINE

Florencia Foresi explains the Artistic Heredity of Barbara Gelcich

Barbara Gelcich was born in Genova in 1963. She learned some artistic skills from her father Guido Gelcich (pupil of Oskar Kokoschka) who always encouraged her to take the brush and paint. In 1993, she moved to The Hague, where she is still living.

How do you define your style?
My style is mostly Figurative, it means you can recognize a person, animal, object… but it is not always possible to define it as figurative. The kind of expression changes, it depends on the moment I paint it and the object. The important points for me are “the colors, the movement, and the force” in my work of art.

What is your technique?
I usually paint with oil paint as a base of my paintings and then I use pastel colours to create a velvety texture, it gives a warm atmosphere. When I go to the paint store to buy oil paint and pastels to use together, they look at me puzzled.

Do you feel changes in your paintings according to your life experience, age, life stage…?
Yes, for example when I was depressed, I felt bad and I didn’t paint anything – but the doctor told me “you must paint” so finally I started to paint and it helped me to get out of the depression. Painting was like a medicine for me. Now when I paint it might be possible to see my mood in the colours, but that is not always the case. Mostly when I feel down I don’t feel much like painting, and when I’m happy I paint more. These last years I feel good, so I paint quite a lot.

What is your creative process when painting?
Barbara explains that she works on different topics at the same time. “I take a lot of pictures of what I like and of what I would like to paint”. Sometimes she only sees something and feels like painting it. “Sometimes I use a little piece of the picture” to build up the painting or “I make it less detailed than the original”.

How and why do you choose the topics for your paintings?
I started to paint landscapes and then people and cows.” Afterwards she also painted flowers and other topics (horses, musicians…). The choice to paint a certain topic comes spontaneously, when she sees something that strikes her, her mind starts by itself to see the painting on the canvas. But the largest artistic work consists in the fighting cows (Batailles des Reines). “I like to paint the cows because you can see clearly the cows’ force when they are fighting, especially because their strong muscles are clearly visible at that moment.

I recommend to all readers to go to Bodega the Posthoorn where the last exhibition (for now) of Barbara Gelcich is in until 2 February, and also visit her atelier at Kunstpost Mariahoeve, Tarwekamp 3. Her next exhibition: Justice Palace for next year.